Backyard Zen Resort

Category
Full Renovation/Remodel
About This Project

Tasked with taking an outdoor space to the next level, we got to work planning memorable features and distinct spaces. The goal was to create purposeful niches that would enhance the resort-like aesthetic of this backyard and have something for everyone in the family’s gatherings which span three generations. Distinct sunbathing, dining, lounging, and firepit stations tied together with a cohesive aesthetic by Ellie Mroz Design accomplished this. Building the large stone fireplace and seating area on the far side of the pool created symmetry with the new s’mores station/firepit seating area. The gunite pool’s dark interior invites swimmers to a zen experience. And thanks to the new fireplaces as well as hardy furniture (the dining table looks like wood but is actually concrete), the space can be enjoyed year-round. New pavers and stone and those “wow” fountain fire bowls in the pool make this space an entertainer’s (and guests’!) dream.

 

FEATURES:

Indoor-Outdoor Living, Pool, Firepit, Outdoor Fireplace, Patio, S’mores Station

 

LOCATION:

Westfield, New Jersey